Spirulina – czym jest i jakie korzyści może dać włączenie jej do codziennej diety

Spirulina – czym jest i jakie korzyści może dać włączenie jej do codziennej diety
podwazaj-autorytety
Medycyna
Potrzebujesz ok. 1 min. aby przeczytać ten wpis

Do niewątpliwych zalet globalizacji należy zaliczyć fakt, że obecnie w sklepach w przystępnej cenie dostępnych jest wiele różnorodnych produktów spożywczych z całego świata posiadających niezwykłe właściwości prozdrowotne. Od kilku lat w Polsce coraz popularniejsza staje się spirulina, czyli zielono-niebieskie algi występujące w ciepłych wodach Ameryki Południowej i Afryki. Dodawana jest ona do wielu potraw, deserów czy zdrowych koktajli, a dzięki temu, że występuje również w formie sproszkowanej czy w tabletkach, można ją traktować jako suplement diety, stanowiący uzupełnienie codziennego jadłospisu. 

Zielona porcja zdrowia

Spirulinie w proszku można przypisać wiele cech wywierających korzystny wpływ na zdrowie. Zawiera ona bardzo duże pokłady białka, większe nawet niż te występujące w produktach mięsnych. Oprócz tego spirulina stanowi źródło wielu cennych witamin i składników odżywczych, takich jak np: witamina B1, witamina B12, wiele aminokwasów. Należy podkreślić, że regularne spożywanie spiruliny obniża ciśnienie i zapobiega miażdżycy, dlatego warto włączyć ten produkt do codziennej diety.

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*

Rekomendowane
Czy bursztyn ma właściwości magiczne?
Czy bursztyn ma właściwości magiczne?
Bursztyn nazywany jantarem ma szereg właściwości, które pozytywnie wpływają nie tylko na samopoczucie, ale również na zdrowie. Jego możliwości były […]
Ostatnie wpisy