W jaki sprzęt wyposażyć nową cukiernię?

W jaki sprzęt wyposażyć nową cukiernię?
podwazaj-autorytety
Moto & Tech
Potrzebujesz ok. 2 min. aby przeczytać ten wpis

Wiele osób marzy o otwarciu własnej cukierni, ponieważ jest to doskonały pomysł na dochodowy biznes. Wynika to z faktu, że w naszym kraju popyt na pyszne desery oraz ciasta nie słabnie, a wręcz przeciwnie – z roku na rok wydaje się wzrastać. Aby jednak cukiernia odniosła sukces na rynku, konieczne jest jej wyposażenie w wysokiej jakości sprzęt. Niezbędny okaże się m.in. elektryczny smażalnik do pączków, który można kupić na https://ibis.net.pl/oferta/smazalniki-do-paczkow/.

Bez porządnego pieca nie warto zaczynać

Otwierając nową cukiernię, w pierwszej kolejności zaopatrzmy się w profesjonalny piec piekarniczo-cukierniczy, przeznaczony do wypieku wszelkiego rodzaju bułek, ciast i ciasteczek. Musi to być model, który zagwarantuje nam niezawodną i bezawaryjną pracę, a także równomierną obróbkę termiczną. Najlepiej w codziennym użytkowaniu sprawdzają się piece z kilkoma komorami, regulacją mocy grzania, dodatkowymi płytami kamiennymi i precyzyjnym panelem sterowniczym. Oprócz tego nieodzownym elementem wyposażenia cukierni są szafy i witryny chłodnicze służące do przechowywania oraz eksponowania wypieków w optymalnej temperaturze. Warto wybierać te o konstrukcji modułowej, gdyż pozwala to na ich dowolne łączenie i idealne dopasowanie do rozmiarów lokalu.

Kolejną kategorię niezbędnych sprzętów stanowią ubijaczki planetarne ze sporej wielkości kotłem, bez których nie byłoby możliwe szybkie wyrabianie mas i kremów. Pozostałe zalecane urządzenia to m.in.: mieszarki do ciasta, maszyny do lodów (np. pasteryzatory), dzielarko-zaokrąglarki (do uzyskiwania pożądanych kształtów bułeczek i nie tylko), rogalikarki, wałkownice, smażalniki do pączków czy zmywarki tunelowe.

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*

Rekomendowane
Dieta bezglutenowa – jakie ma korzyści zdrowotne?
Dieta bezglutenowa – jakie ma korzyści zdrowotne?
Gluten jest białkiem występującym w pszenicy, jęczmieniu i życie. Gluten nadaje chlebom ich żującą teksturę i pomaga ciastu rosnąć. Można […]
Ostatnie wpisy